Fotoreportage: Sinterklaas

De kinderen van basisschool De Wieken Molenbeersel kijken al een hele tijd in spanning uit naar de komst van sinterklaas op onze school. In de vorige dagen hadden ze al hun schoentje gezet in de speciale sinterklaaskamer. Klas per klas gingen ze ’s morgens kijken of de Sint iets gebracht had. Er werd druk gepraat en ook gesnoept. Het was daar telkens heel gezellig.

Vrijdagmorgen was het dan zo ver. Iedereen stond verzameld op de grote speelplaats. Er werden liedjes gezongen en de schoolpoort was al geopend. Waar bleef de Sint?

Dan kwam per drone-post een brief van sinterklaas. Er stond in dat bij de Sint de uitnodiging voor het sinterklaasfeest van de school zoek was. De Sint twijfelde of het vandaag wel was en of dat hij verwacht werd. Dat misverstand werd snel opgelost en de juf stuurde de drone terug zodat de Sint wist dat hij welkom was.

Even later kwam sinterklaas met zijn gevolg aan. Dit jaar had hij wel een heel speciaal voertuig bij. Chauffeur Lode bracht de Sint mooi naar het midden van de speelplaats. Er werd een korte toespraak gehouden, wat snoep uitgedeeld en dan vertrok iedereen naar de zaal voor het grote sinterklaasfeest. Alle klassen en ook de juffrouwen brachten een dansje voor sinterklaas. Het was geweldig. Op het einde bedankte sinterklaas iedereen voor de prachtige optredens.

De sint had ook nog een verrassing voor elke klas. Dank zij de oudervereniging van onze school had sinterklaas voor iedere klas nog een zak met pakjes bij. Boeken, spelletjes, bouwmateriaal,… Precies wat elke klasleerkracht nog nodig voor de kinderen. Een geweldige verrassing.

Ik zelf, als directeur, wil iedereen nog eens extra bedanken voor de inzet en het werk om onze kinderen dit mooie sinterklaasfeest te kunnen geven. Bedankt voor iedereen die dat mogelijk maakte.